Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene, 

 

Wat een leuk begin van het jaar dat circa 50 bewoners elkaar op 5 januari een gelukkig Nieuwjaar kwamen wensen op de Nieuwjaarsborrel van ‘Het Tussendoortje’!

De lentemaand maart nadert met rasse schreden en daarmee ook het einde van de winterstop. Het wordt weer tijd om de handen uit de mouwen te steken tijdens het tussendoren op zondag 1 maart om 15:00 uur. Kom gezellig meedoen! Wil je weten wat dit participeren inhoud? Kijk dan op de website https://hettussendoortje.info bij samen doen.

De bewoners van Blokstraat 38 hebben aangegeven dat zij hun zijgevel graag willen vergroenen. Dat betekent dat het vergroenen van ‘Het Tussendoortje’ nog verder kan worden uitgebreid. Dat is natuurlijk hartstikke mooi! Om de gemeente hierbij te betrekken en de financiering te regelen is het plan “Vergroenen zijgevel Blokstraat 38” geschreven en ingediend bij de gemeente Zwolle.
Daarnaast zijn er 20 aanmeldingen binnengekomen voor de aanleg van een verticale geveltuin. Fijn dat zoveel bewoners willen deelnemen aan het verder vergroenen van de straten. Ook hiervoor is een plan “Verticale geveltuintjes in de Blokstraat en Groenestraat” geschreven en ingediend bij de gemeente. Hopelijk komt er snel een reactie op beide plannen. De plannen zijn te vinden op de website.
Heb jij je nog niet aangemeld voor de verticale geveltuin, maar wil je ook graag meedoen met de gezamenlijke aanleg? Lees dan de informatie over de verticale geveltuin op de website en geef je nog snel op door te replyen op deze mail.

Om bewoners in Zwolle te stimuleren ook wat voor hun buurt te gaan doen, is een bundeling van verhalen, ervaringen en foto’s gemaakt in het Wijkenmagazine Zwolle. Daarin wordt ook ons buurtinitiatief als voorbeeld genoemd. Lees hier meer over op de website.

Tot de volgende tussendoortjes in april!
Met vriendelijke groet,

Het Tussendoor Comité