Op zaterdag 26 september 2020 is het landelijke Burendag. Een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts, om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Ook de Blokstraat en Groenestraat doen dit jaar (weer) mee met de Burendag. Beide straten hadden zich in juni al ingeschreven met de slogans ‘Opleuken Blokstraat’ en ‘Groen, Groener, Groenestraat’. Ook is voor beide straten een financiële bijdrage aangevraagd om de straten verder te vergroenen. Hierbij kun je denken aan het aanvullen van de borders met nieuwe beplanting en het vervangen van de afgestorven beukjes in de beukenhagen. Ook zijn er voor de Jasmijnen tegen de zijmuur van Blokstraat 38 wat handen nodig. Laten we met elkaar de handen uit de mouwen steken en er samen een gezellige dag van maken!

Programma Groenestraat/ Blokstraat

 
Tijd Activiteit
vanaf 14:00 uur Begin de Burendag met een bakkie en een lekkernij. Neem gezellig een “koekje van eigen deeg” mee.
Onderhoud in de straat. Onkruid wieden, vegen en zwerfvuil verwijderen in de straat, bij de boomspiegels of voor je eigen huis.
“Frunniken” langs de zijgevel van Femke/Erik (Blokstr 38). Help een handje mee om de nieuw aangeplante Jasmijnen vast te binden aan de gaaspanelen.
De borders en beukenhagen aanvullen met nieuw groen. Neem je eigen schepje en handschoenen mee!
vanaf 17:00 uur De onthulling van de “BUURTINITIATIEFPAALTJES”
Afsluiting met een gezellige straatbarbecue! Neem je eigen eten en drinken mee.