Op zaterdag 26 september was het weer landelijke Burendag in de Groenestraat en Blokstraat. Na de twee verregende edities, was het dit jaar natuurlijk de hamvraag; wat doet het weer? Nou, dat pakte best wel goed uit. Met een lekker nazomer temperatuurtje van 14 graden gingen de bewoners vanaf het middaguur aan de slag.
Ook dit jaar werd de aangevraagde financiĆ«le bijdrage toegekend. Daarmee konden de borders in de Blokstraat en Groenestraat worden aangevuld. Met een borderpakket voor droge borders (sedum, ezelsoor, zandhaver, struikveronica, spierstruik, bijvoet en zonneroosjes) zijn de borders in de Blokstraat weer mooi gevuld. De borders in de Groenestraat werden aangevuld met rozemarijn (Rosmarinus officinalis ‘Prostratus’), ooievaarsbek (Geranium ‘St. Ola’) en een vlinderstruik (Buddleja ‘Miss Ruby’). Daarnaast zijn er her en der dode haagbeukjes vervangen en zijn op de kale plekken onder de leilindes en bij de ingangen van de speelplek jonge haagbeukjes geplaatst. In totaal zijn er 95 haagbeukjes gepland. Verder is er hard gewerkt om de 22 nieuw aangeplante jasmijnen te ontrafelen en vast te zetten aan de klimrekken. Onder de jasmijnen is nog ooievaarsbek gepland en op die manier werd ook het project ‘Vergroenen zijgevel Blokstraat 38’ of de groene XXL muur voltooid.
En ook in de straten zat men niet stil. Terwijl de kinderen gezellig op straat aan het spelen waren, werd er een aantal geveltuintjes onder handen genomen. Dit alles onder het genot van zelfgebakken lekkernijen en na gedane arbeid was het goed rusten.
Als afsluiter van de dag werden de buurtinitiatief paaltjes onthult en werd in beide straten een BBQ gehouden. Hoewel het toen wel begon te regenen, mocht dat de pret tot in de late uurtjes niet drukken.
Lees ook het artikel van onze buurvrouw Tryntsje van der Meer in de oktober editie van De Assendorper wijkkrant over de Burendag in de Blokstraat. Wederom een succesvolle Burendag in de Blokstraat