Op zaterdag 23 september is het landelijke Burendag 2023. In heel Zwolle doen er wel 126 straten mee, waarvan 15 in Assendorp! De Groenestraat doet dit jaar zelfs voor de zevende keer mee. Dit initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts is bedoeld om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Ook hebben de Groenestraat en de Blokstraat een financiƫle bijdrage aangevraagd om het groen op Het Tussendoortje en in de straten weer aan te vullen. Hierbij kun je denken aan het aanvullen van de zaaistrook en de borders met nieuwe beplanting en het vervangen van de afgestorven beukjes in de hagen. Ook zijn er wat handen nodig om de parkeerplaatsen schoon te maken van onkruid en zwerfvuil. Het zou dan ook fijn zijn als iedereen ervoor wil zorgen dat de straat zoveel mogelijk autovrij is.
Om alvast in de stemming te komen, kunnen de kinderen uit de Groenestraat en Blokstraat de Burendag kleurplaat inkleuren en voor het raam hangen. Verder kunnen de kinderen zich die dag lekker uitleven op het springkussen en met het stoepkrijt. Laten we er samen weer een gezellige dag van maken!

Programma Groenestraat/ Blokstraat

 
Tijd Activiteit
De hele dag Staat er voor de kinderen een springkussen kasteel op ‘Het Tussendoortje’ aan de Blokstraat kant. Schoentjes uit en springen maar! (wel onder toezicht van papa of mama).
vanaf 14:00 uur Begin van de Burendag; Breng je eigen bakkie en wat lekkers mee.
Onkruid wieden, vegen en zwerfvuil verwijderen op de parkeerplaatsen, in de straat, bij de boomspiegels en voor je eigen huis.
De borders in de Groenestraat aanvullen met nieuwe zomerasters. Neem je eigen schepje en handschoenen mee!
Wilde bloembollen zaaien langs de zaaistrook en onder de haag op ‘Het Tussendoortje’. Neem je eigen schepje en handschoenen mee!
vanaf 17:00 uur Afsluiting met een gezellige borrel! Neem je eigen hapje en drankje mee.