Op zaterdag 24 september is het landelijke Burendag 2022. In heel Zwolle doen er wel 132 straten mee, waarvan 35 in Assendorp! De Groenestraat doet dit jaar zelfs voor de zesde keer mee. Dit initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts is bedoeld om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Ook heeft de Groenestraat een financiële bijdrage aangevraagd om het groen op Het Tussendoortje weer aan te vullen. Hierbij kun je denken aan het aanvullen van de zaaistrook met nieuwe beplanting en het vervangen van de afgestorven beukjes in de beukenhagen. Ook zijn er wat handen nodig om de parkeerplaatsen schoon te maken van onkruid en zwerfvuil. Het zou dan ook fijn zijn als iedereen ervoor wil zorgen dat de straat zoveel mogelijk autovrij is.
Om alvast in de stemming te komen, kunnen de kinderen uit de Groenestraat en Blokstraat de Burendag kleurplaat inkleuren en voor het raam hangen. In dat geval ligt er tijdens de Burendag een kleine verassing klaar. Verder kunnen de kinderen zich die dag lekker uitleven op het springkussen en met het stoepkrijt. Laten we er samen weer een gezellige dag van maken!

Programma Groenestraat/ Blokstraat

 
Tijd Activiteit
De hele dag Staat er voor de kinderen een springkussen met glijbaan op ‘Het Tussendoortje’ aan de Blokstraat kant. Schoentjes uit en springen maar! (wel onder toezicht van papa of mama).
vanaf 14:00 uur Begin van de Burendag met een High Tea. Breng je eigen bakkie thee mee en vul de tafel met lekkernijen aan met jouw “koekje van eigen deeg”.
Onkruid wieden, vegen en zwerfvuil verwijderen op de parkeerplaatsen, in de straat, bij de boomspiegels en voor je eigen huis.
De zaaistrook en beukenhagen aanvullen met nieuw groen. Neem je eigen schepje en handschoenen mee!
vanaf 17:00 uur Afsluiting met een gezellige straatbarbecue! Neem je eigen eten en drinken mee.