Menigeen zal ’s ochtends ongetwijfeld @#$%^&! hebben gedacht. Het Burendagtrauma van ’18, ’19 en ’20 met regen en kou bleek toch nog niet verwerkt en er werd koortsachtig nagedacht over plan B en C. Gelukkig konden die weer de ijskast in en kwam het allemaal goed. Rond het middaguur werd het droog en met het opblazen van de dolfijnen werd het startsein gegeven van Burendag 2022.
De Burendag werd al op kleurrijke wijze aangekondigd met de kleurplaat van ‘Het Tussendoortje’, die de kinderen prachtig hadden ingekleurd en voor het raam hadden gehangen. Zij konden daarvoor een leuke verrassing afhalen.
Voor degene die nog geen verrassing heeft gehad: hang de kleurplaat nog even voor het raam, dan komt deze z.s.m. naar je toe.
Voor de Groenestraat was het dit jaar alweer de zesde Burendag. De hele dag was het een komen en gaan van buren om te genieten van de gezelligheid, de zelfgebakken High Tea lekkernijen, een bijdrage te leveren aan het groen onderhoud in de straten en op de speelplek of aan te sluiten bij de BBQ als afsluiter van de dag.
Dit jaar werd de aangevraagde financiële bijdrage van het Oranje Fonds toegekend aan de Groenestraat. De Blokstraat heeft in de plaatst daarvan collecte gelopen in de straat. Hiermee is het budget van de Burendag mooi aangevuld en de collectebus voor het komend jaar goed gevuld. Dit alles maakte het mogelijk om afgestorven planten in de beukenhaag te vervangen en de zaaistrook aan te vullen. Verder konden de kinderen zich de hele dag uitleven op het dolfijnen springkussen met allerlei leuke klim-en-klauter hindernissen en een coole glijbaan.
Kortom het was wederom een gezellige dag en daar past de quote van de dag bij: “het zijn toch wel twee heel bijzonder leuke straten!”