Ook in februari is de natuur grotendeels in rust. In de maand februari worden de dagen langer en kan de temperatuur alweer flink gaan stijgen. Toch kan de winterkou in deze maand ook doorgaan of alsnog inzetten. Februari wordt ook wel de sprokkelmaand of regenmaand genoemd. Het kan zijn dat de krokus zich laat zien, maar bij sneeuwval wacht deze bloem nog even. Alsof krokussen beurten hebben afgesproken, komt geel als eerste, dan paars, dan wit en dan eventueel de gestreepte krokus. Gebruik deze periode om het tuingereedschap te onderhouden. Slijp bijvoorbeeld de messen van de grasmaaier of snoeischaar.

samen doen

Gazon
Als er door regen grote plassen water blijven staan, dan is het noodzakelijk om in actie te komen. Prik op deze plekken een aantal keren met een riek of een vork in de grond, het overtollige water zal hierdoor wegzakken.
Borders
Controleer de bodem of er behoefte is aan extra voeding en bodembescherming. Regel alvast mulch en bijvoorbeeld lavameel, zodat dit klaarstaat wanneer het weer tijd is om aan de slag te gaan begin maart.