Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Het is bijna zover! Volgende week zaterdag 26 september doen we in zowel de Blokstraat als de Groenestraat weer mee met de Burendag. Het programma van die dag heeft iedereen op de deurmat ontvangen en is hier op onze website te vinden. Leuk als je ook komt!

Het tussendoren vindt normaal gesproken plaats op de eerste zondag in de maand. Doordat we op de laatste zondag in september al de Burendag hebben gehad, vervalt het tussendoren in oktober. Het eerste tussendoren zal dan weer plaatsvinden op zondag 1 november om 15:00 uur.

Is het je al opgevallen dat afgelopen dinsdag 15 september hard is gewerkt aan het vergroenen van de zijgevel van Blokstraat 38? Tegen de muur zijn vier grote gaaspanelen aangebracht met daartegenaan 22 Toscaanse jasmijnen en 8 bosranken. Kijk voor het hele verhaal en de eerste foto’s bij de groene muur XXL. Alle planten zitten nu nog vastgebonden aan een stok. Help jij op de Burendag mee om ze los te maken en vast te binden aan het gaas? Wat zal het er dan mooi gaan uitzien!

De aarde uit de tuinstrook langs de zijgevel van Blokstraat 38 is vervangen door voedzame grond. Daardoor kwam er ongeveer een kuub zwarte grond vrij. Deze is gebruikt om de erosieplekken langs de buis en op de heuvel van ‘Het Tussendoortje’ op te vullen. De heuvel ziet er daardoor weer als vanouds uit. Recent zijn er graszoden overheen gelegd om nieuwe erosie zoveel mogelijk te voorkomen. Ook al ziet het er al mooi uit en daagt het uit om over dat mooie nieuwe groentapijtje te lopen, toch moeten we nog even geduld hebben. Het jonge gras heeft een aantal weken de tijd nodig om nog steviger te worden en zich met de wortels te hechten aan de ondergrond.

Het onderhoud en aanvullen van de beplanting, de haag en het gras op ‘Het Tussendoortje’ probeert het comité zoveel mogelijk te financieren door jaarlijks gebruik te maken van (verschillende soorten) subsidies. Toch ontkomen we er niet aan dat er weleens extra kosten worden gemaakt, bijvoorbeeld voor de aanschaf van lavameel of andere grondverbeteraars, gras- en bloemzaden, de aanschaf of het onderhoud van het gereedschap. Daar hebben we een oplossing voor gevonden met de collectebus van ‘Het Tussendoortje’. Deze staat de hele Burendag op ‘Het Tussendoortje’. Een bijdrage wordt erg op prijs gesteld!

Graag tot ziens op de Burendag en tot de volgende tussendoortjes in oktober!

Het Tussendoor Comité