Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,  

Even een herinnering uit de vorige mail: Heb je belangstelling om samen met andere bewoners uit de Groenestraat en Blokstraat een verticale geveltuin aan te leggen komend voorjaar? Geef je dan op door een mail te sturen naar info@hettussendoortje.info en geef je naam, adres en plantkeuze door. Voor de gemeente is het van belang om te weten hoe serieus dit initiatief is om op zoek te gaan naar subsidie. Ook als je jouw belangstelling mondeling of via de app hebt doorgegeven, graag toch nog even een mailtje ter bevestiging. Het is leuk om te melden dat er al een paar aanmeldingen binnen zijn gekomen. Kijk op de website voor meer informatie over verticale geveltuintjes en dit initiatief.

Voor de komende maanden staan nog twee tussendoren gepland, op zondag 3 november en zondag 1 december om 15:00 uur. Van de burendag moeten nog de laatste bloembollen de grond in en ook staat het blad vegen op de agenda. Kom je ook?

De gemeente Zwolle wil buurtinitiatieven meer zichtbaar maken door het plaatsen van paaltjes met daarop het beeldmerk ‘Buurtinitiatief’. De gemeente heeft tijdens de Burendag op twee verschillende plekken in Zwolle al zo’n paal geplaatst. De wijkbeheerder vindt dat ook ons buurtinitiatief daarvoor in aanmerking komt. Dit is ook een mooi moment om zichtbaar te maken dat ‘Het Tussendoortje’ gedragen wordt door de vrijwillige inzet van bewoners.

Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn zij de beweging die mens & natuur verbindt. Zij brengen de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij en vertellen je wat JIJ kan doen. Want iedereen kan een steentje bijdragen aan deze groene beweging!
En dat zien zij terug in ‘Het Tussendoortje’. Daarom hebben zij ervoor gekozen om een foto van ons buurtinitiatief te gebruiken op hun site, bij het project ‘Groene steden en dorpen’.

Tot de volgende mail in december!

Met vriendelijke groet,

Het Tussendoor Comité