Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Jeej, het is tijd voor een feestje! Het Tussendoortje bestaat namelijk 5 jaar (2018-2023) en dat moet gevierd worden! Het jubileumfeest is op vrijdag 9 juni vanaf 16:00 uur. De kinderen zullen het feest op een spetterende wijze openen en daarna kunnen we gaan genieten van de langste pannenkoektafel van Zwolle. Kom je ook?
Natuurlijk is jullie hulp van harte welkom. Hoe werkt dat?
Bak vooraf pannenkoeken en neem deze op een tafeltje mee. Hoe meer tafeltjes, hoe langer de pannenkoektafel van Zwolle zal worden :-)
Neem zelf je beker (+ drinken), bord en bestek mee.
Een oproep aan alle kinderen: Maak van een PETfles, papier en tape een prachtige waterraket. Zie daarvoor de afbeelding op deze pagina.

N.B.:Tijdens het feest zamelen we geld in voor de collectebus van “Het Tussendoortje”. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van het tuingereedschap, de planten en bloemen en activiteiten ten behoeve van ‘Het Tussendoortje’.
Katherine uit de Blokstraat is een initiatief begonnen, namelijk de “Straatboomgaard”. Zelf heeft ze een appelboom in haar tuin, die elk jaar in september zo’n 30-40 appels geeft. Ze maakt er appelmoes van, eet ze uit de hand en geeft ze weg. Katherine: “Maar hoe leuk zou het zijn als er meerdere mensen in de straat waren met een fruitboom in de tuin en we het fruit konden delen en uitwisselen? …een straatboomgaard zit al een paar jaar in mijn hoofd”. Heb je interesse?, laat het ons weten, dan brengen wij je in contact met Katherine.
Op zaterdag 23 september zullen de Groenestraat en de Blokstraat weer meedoen aan de jaarlijkse Burendag. Het comité heeft het voornemen om de subsidie van het Oranje Fonds weer aan te vragen. Natuurlijk volgt na de zomervakantie het programma. Reserveer deze datum alvast in jouw agenda!
In de schaduwborder van de Groenestraat staat al jaren de sedum en de herfstaster te pronken, met beiden hun bloei in het najaar. Als proef is vorig jaar ook in de zonnige border gestart met een aster, namelijk de zomeraster (Kalimeris incisa ‘Nana Blue’). Deze bloeit vanaf juni tot eind september paars/blauw. Tot nu toe doet de aster het daar heel goed.
In de zaaistrook langs de speelplek is het een paars, roze en witte pracht en praal. De paarse en witte sieruien staan in bloei. Ook de roze en paarse akelei en paarse judaspenning doen vrolijk mee. Zo hier en daar begint de witte margriet en de oranje goudsbloem te bloeien. Ook zijn er al een aantal leeuwenbekjes opgedoken.
De Blokstraat borders zijn ook flink onder handen genomen. Daar is als proef gestart met eigen gekweekte varens in de schaduw border. Hopelijk gaan deze daar het goed doen.
Tot vrijdag 9 juni op het jubileumfeest!        

 

Het Tussendoor Comité