Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Op 2 april hebben een aantal buurtbewoners en comitéleden een bloemzaden verkoop gehouden en collecte gelopen voor ‘Het Tussendoortje’. Wil je weten wat de opbrengst was en waar dat gedeeltelijk aan is besteed? Lees dan verder bij collecte 2021.
De opbrengst van de collecte maakte het ook mogelijk om de kapotte insectenkasten te vervangen met nieuwe insectenhotels. De groene gaasvliegen, wilde bijen, lieveheersbeestjes en vlinders kunnen hun koffertje alvast gaan pakken, want wie wil er nou geen vakantie vieren in zo’n mooi hotel? Door de afbeeldingen op de hotels is nu duidelijk te zien voor welke insecten de hotels bedoeld zijn. De insectenhotels zijn dit keer gelakt, hopelijk gaan ze daardoor wat langer mee.
Helaas is de groene XL-muur niet meer groen. De gure winterse weken begin februari zijn de jasmijnen wellicht fataal geworden, ondanks dat ze al behoorlijk sterk waren. Het zal even afwachten zijn of ze nog weer gaan uitlopen en anders zal het een zoektocht worden naar nieuwe alternatieve beplanting.
Vorige week is er op ‘Het Tussendoortje’ aan de kant van de Blokstraat één parkeerplaats ingericht met een laadpaal voor een elektrische auto’s. De gemeente heeft twee jaar geleden de bewoners hiervan via een brief op de hoogte gesteld.
Misschien is het goed om even stil te staan bij het feit dat de natuur op ‘Het Tussendoortje’ geen vanzelfsprekendheid is. In de bebouwde kom vraagt het om een extra investering om het aantrekkelijk te houden voor iedereen. Daar zet het comité zich voor in en het zou fijn zijn als iedereen daar zo af en toe een steentje in bij zou willen dragen. Vandaar de vraag: Doe je ook mee met het tussendoren?
Het tussendoren zal weer plaatsvinden op zondag 6 juni en zaterdag 3 juli. Beide keren zal dit om 16:00 uur starten, aangezien we in de zomermaanden zitten. Vooraf zullen we een uitnodiging als geheugensteuntje sturen via beide StraatApps. In augustus volgt een zomerstop om in september gezamenlijk het tussendoren weer op te gaan pakken. Wil je weten wat er tijdens het tussendoren te doen is? Kijk dan in het jaardraaiboek bij de juiste maand voor meer informatie over het onderhoud. Mocht het weer en de Corona maatregelen het toelaten dan zetten we na het tussendoren graag de BBQ neer!
Tot de volgende tussendoortjes.       

 

Het Tussendoor Comité