Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Het is volop groei en bloei op de zaaistrook en in de borders van ‘Het Tussendoortje’. In de zaaistrook staat een grote hoeveelheid witte wilde reseda (Reseda ‘Alba’) en zijn her en der een heel aantal margrieten (Leucanthemum Vulgare) te vinden. Ook steekt er af en toe een oranje goudsbloem (Calendula Officinalis) zijn kopje tussen het hek door en komt het paarse kaasjeskruid (Malva Moschata) al weer te voorschijn. De roze, witte en gele leeuwenbekjes (Antirrhinum majus) hebben de winter goed overleeft en komen inmiddels als reuzen boven het hek uit. Een goed voorbeeld van de natuur die regelmatig wat geduld van ons vraagt, want vorig jaar waren deze bloemen (bijna) nog niet zichtbaar en nu staan ze trots hun pracht te showen. Neem vooral een kijkje!
Is het je al opgevallen dat de website is veranderd? De tegels onderhoud en bewoners zijn samengevoegd in de tegel participatie en de onderwerpen visie en achtergrond en kader zijn nu onder gebracht onder de tegel over ons. Dat heeft ervoor gezorgd dat er ruimte vrijkwam voor een nieuwe tegel, namelijk de tegel tussendoortjes. Op deze plek zijn alle voorgaande en worden alle toekomstige e-mails ondergebracht, waarmee de bewoners en betrokkenen op de hoogte worden gehouden van de laatste nieuwtjes over ‘Het Tussendoortje’ en de aankomende activiteiten. De ervaring heeft ons geleerd dat deze mailtjes af en toe in de spam belandden. Deze aanpassing maakt het mogelijk om via de StraatApps bewoners door te linken naar de nieuwste tussendoortjes. Daarnaast is het ook mogelijk om gemiste tussendoortjes van voorgaande maanden terug te lezen.
De Corona maatregelen voor samenkomsten buiten zijn wat versoepeld, namelijk per 1 juni mogen mensen buiten weer bij elkaar zijn als zij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Dat is geweldig nieuws, want dat betekent dat het tussendoren in juni weer mogelijk is! Het tussendoren in juni staat gepland op de eerste zondag van de maand op 7 juni om 17:00 uur. Kom je gezellig meedoen? Wil jij je alvast voorbereiden?, lees dan het onderhoud van de maand juni in het jaardraaiboek.
In de afgelopen maanden is hard gewerkt om een financiële bijdrage te vinden voor de twee ‘verticale geveltuinen’-plannen. Voor het plan “Verticale geveltuintjes in de Blokstraat en Groenestraat” heeft het Prins Bernard Cultuurfonds €450 beschikbaar gesteld. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en dat betekent dat de deelnemers binnenkort aan de slag kunnen! Degenen die zich daarvoor hadden aangemeld ontvangen daar binnenkort meer informatie over.Voor het andere plan “Vergroenen zijgevel Blokstraat 38” wordt de subsidie van de gemeente Zwolle gebruikt en zijn we nog in afwachting van een financiële bijdrage van de 4D-makelaar van de Provincie Overijssel. Daar verwachten we binnenkort de uitslag van. Hopelijk kan dit plan dan zo snel mogelijk gerealiseerd worden. Uiteraard wordt je hiervan op de hoogte gehouden.
Tot de volgende tussendoortjes in juni!
Met vriendelijke groet, 

Het Tussendoor Comité