Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Het voorjaar heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat het tussendoren weer is begonnen. Op 6 maart zijn we voor het eerst weer aan de slag gegaan na de winterstop. De borders zijn klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Nog tijdens het tussendoren installeerde Berend’s Bar zijn foodtrailer om vele bewoners uit de straten te voorzien van een heerlijke maaltijd. Lees bij beeld het verhaal over Berend’s Bar in de Groenestraat.
Voor het onderhoud, het aanvullen van de beplanting, de haag en het gras op ‘Het Tussendoortje’ probeert het comité zoveel mogelijk gebruik te maken van (verschillende soorten) subsidies. Toch ontkomen we er niet aan dat er weleens extra kosten worden gemaakt, bijvoorbeeld voor de aanschaf van grondverbeteraars, zaden, de aanschaf of het onderhoud van het gereedschap. Inmiddels komt de bodem van de collectebus in zicht. Aangezien het weer tijd is om de (zonnebloem)zaadjes voor te zaaien, zodat ze in mei kunnen worden uitgeplant, is het dé gelegenheid om het één met het ander te gaan combineren. Graag komen we binnenkort langs met de collectebus en zaden van ‘Het Tussendoortje’. Een kleine financiële bijdrage zou erg fijn zijn.
Doe je mee en wil je ook zaden opkweken? Kijk dan hier voor meer informatie en tips.
De volgende zaden zijn beperkt beschikbaar (op = op): rode zonnebloem, reuzen zonnebloem, wilde reseda, leeuwenbek, korenbloem, meisjesogen, gewone margriet, kaasjeskruid, siererwt en de goudsbloem.
Ondanks dat het voor velen duidelijk is dat ‘Het Tussendoortje’ geen uitlaatplek is voor honden, blijft het uitlaten en hondenpoep een dingetje. Op de Groenestraat-App is hier onlangs ook al aandacht voor gevraagd. Voor de spelende kinderen, bezoekers en verzorgers is dit erg vervelend. Zowel goed als verkeerd voorbeeld doet volgen en de prullenbak is ook niet bedoeld voor hondenpoep met of zonder zakje. Bij deze wordt dit onderwerp nogmaals onder de aandacht gebracht.
Het tussendoren vindt normaal gesproken plaats op de eerste zondag in de maand. Omdat eerste Paasdag op de eerste zondag van de maand valt, vindt het tussendoren in dat weekend plaats op de zaterdag. Kom je zaterdag 3 april om 15:00 uur gezellig meedoen?
In mei vindt het tussendoren weer gewoon op de zondag plaats, namelijk op zondag 2 mei om 15:00 uur.
Wil je weten wat er tijdens het tussendoren te doen is? Kijk dan in het jaardraaiboek bij de juiste maand voor meer informatie over het onderhoud.
Tot de volgende tussendoortjes.       

 

Het Tussendoor Comité