Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Het tweede kwartaal is alweer bijna voorbij. Dat betekent de hoogste tijd voor een update van ‘Het Tussendoortje’.
Na een zeer succesvolle Burendag 2021, staan de Groenestraat en Blokstraat ook voor de volgende Burendag weer ingeschreven en is het Oranje Fonds budget aangevraagd. Uiteraard is het nog even afwachten of deze wordt toegekend, maar het wordt vast weer een heel gezellige dag. In september zal via de StraatApp het programma gedeeld worden. Dus reserveer alvast zaterdag 24 september 2022 in jouw agenda!
Zoals jullie wellicht hebben gezien is de zonnige border in de Groenestraat in april flink onder handen genomen. Al geruime tijd wordt er in de straat verbouwd en van alle bedrijvigheid met busjes hebben de borders behoorlijk te leiden gehad. Het bouwbedrijf DWS heeft daarom een vergoeding van €50 aan ‘Het Tussendoortje’ geschonken om dit enigszins te herstellen.
Aangezien de herfstaster het al jaren heel goed doet in de schaduwborder en de paarse bloemenzee in het najaar erg in de smaak valt, is er voor een experiment gekozen met de zomeraster. De Kalimeris incisa ‘Nana Blue’ is met zijn groeikracht een steengoede plant, niet gevoelig voor ziektes en kan extreem lang bloeien gedurende de zomer. De eerste resultaten zijn positief, dus dat wordt vast genieten.
Op de zaaistrook is op dit moment veel moois te bewonderen, zoals het kaasjeskruid, twee stokrozen, distels, verschillende kleuren leeuwenbekjes en sieruien die in bloei staan. De bloei van de dropplant en de verschillende vlinderstruiken zit er ook aan te komen. Op het klimrek zijn twee verschillende kleuren te vinden van ‘Suzanne met de mooie ogen’ en laat de passiebloem zich ook nog zien.
Heb jij toevallig tuinplanten over? Gooi ze dan vooral niet weg en maak er een ander blij mee. De Straatboer is een initiatief gestart voor het vergroenen van versteende (voor)tuinen. Zij huisvesten overtollige of gescheurde planten tot ze een nieuwe bestemming hebben gekregen. Ook ‘Het Tussendoortje’ heeft inmiddels gedoneerd. In het voorjaar is de overdadige herfstaster gescheurd en aan hun meegegeven. Wil je meer weten over dit initiatief? Open dan deze link http://straatboer.nl/straatboerderij/.
Tot de volgende tussendoortjes in oktober.            

Het Tussendoor Comité