Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene, 

 

Via deze mail worden jullie als bewoners of betrokkenen op de hoogte gehouden van de laatste tussendoortjes (nieuwtjes) over ‘Het Tussendoortje’ en de aankomende activiteiten.

In De Assendorper van oktober 2013 stond een mooi artikel over Jan Stuiver jr. op zijn driewieler in de Groenestraat rond 1950. Voor wie het artikel destijds heeft gemist, het is op de site herplaatst.

De borders hebben al behoorlijk kleur gekregen met de vaste planten, zoals de vrouwenmantel, de ooievaarsbek en de salie. Maar hoe weet je nou wat wat is? Daarvoor is op de site een begin gemaakt met het plaatsen van foto’s van de flora en fauna op ‘Het Tussendoortje’. In de komende maanden zal deze rubriek verder invulling krijgen. Wordt vervolgt…

In de rubriek ‘uit de oude doos’ onder de tegel beeld zijn twee foto’s van de Blokstraat uit de jaren 70 toegevoegd. Op de foto’s zijn de huisnummers 30 t/m 36 te zien, oftewel de huizen die op ‘Het Tussendoortje’ hebben gestaan.

Vanwege Pinksteren gaat het tussendoren komende zondag 9 juni niet door. Het tussendoren is er weer op:

  • 23 juni, 17:00 uur
  • 7 juli, 17:00 uur
  • 14 juli, 13:00 uur i.v.m. “Muziek aan het Plein!”
Alle hulp en gezelligheid is welkom. Wil je weten wat er te doen is? Kijk dan even bij de maanden juni of juli, waarin de werkzaamheden per week beschreven zijn.

Tijdens de zomervakantie (28 juli – 1 september) is er geen tussendoren. De natuur staat dan natuurlijk niet stil. Het gras groeit bijvoorbeeld flink door en sommige planten moeten bewatert worden. Als er dan extra hulp nodig is, dan wordt dit via de Whats-app groep gecommuniceerd.

Veel leesplezier en tot de volgende mail in juli!

Met vriendelijke groet,

Het Tussendoor Comité