Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Net zoals de natuur is ook het tussendoren in diepe winterslaap. Desondanks blijven de straten wel actief, zoals het initiatief van Maud en Lars met de Poolsterren in de Groenestraat. Gaaf dat zo’n idee als een ‘lopend vuurtje’ zich in Zwolle verspreid. De media besteedde er flink aandacht aan. Lees het verhaal hier en hier nog eens terug. Ook in de Blokstraat zitten de bewoners niet stil en is het een sfeervolle bedoeling, zoals de versiering bij Blokstraat 16.
Minder leuk nieuws is dat vermoedelijk in de nacht van zondag 12 op maandag 13 december de muurschildering op ‘Het Tussendoortje’ vernield is met graffiti. Maar wat deze vandaal niet wist, is dat er destijds in 2019 een flinke graffiti coating op is aangebracht. Met flink wat schrob- en boenwerk en dankzij het schoonmaakmiddel Dasty ;-) ging de graffiti er gelukkig weer goed vanaf. 

Komend voorjaar is het alweer 5 jaar geleden dat het buurtinitiatief van start is gegaan. Een mooi moment om terug te kijken op wat wij met elkaar hebben bereikt, maar ook om vooruit te kijken naar de toekomst. Voor deze evaluatie wordt er begin 2022 ook een online-enquête via de straatapp gedeeld om zoveel mogelijk respons uit de straten te krijgen.
Het gras kruipt waar het niet gaan kan. Dat blijkt wel weer met de nieuwe grasmatten die op de heuvel zijn aangebracht. Door het wisselende weer van afgelopen najaar hebben de matten zich goed gehecht en kon de afzetting al snel weer worden weggehaald.
Nederland is nog tot vrijdag 14 januari 2022 in lockdown, waardoor er buitenshuis een maximum groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar geldt. Deze maatregel maakt helaas de traditionele nieuwjaarsborrel niet mogelijk. Misschien wel een beetje verwacht, maar daarom niet minder vervelend. Maar we geven niet op! We gaan op zoek naar een alternatief voor het komende voorjaar, in de veronderstelling dat er dan qua corona-maatregelen weer het nodige mogelijk zal zijn.
Alvast een fijne jaarwisseling gewenst en tot in het nieuwe jaar!          

Het Tussendoor Comité