Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Nog net op het nippertje de nieuwe tussendoortjes van augustus. Het is dan ook alweer even geleden dat de zomerstop werd ingeluid met een gezellige BBQ. Inmiddels is het weer tijd om de handen uit de mouwen te steken. Komende zondag 5 september gaan we van start met het tussendoren om 15:00 uur. Om het voor iedereen wat gemakkelijker te maken is een overzicht te vinden onderaan de pagina van het tussendoren voor de komende maanden. Noteer de data alvast in je agenda. Kijk ook even in het jaardraaiboek bij de juiste maand om te weten wat voor werkzaamheden je kunt verwachten.
Zowel de Blokstraat als de Groenestraat doen weer mee aan de Burendag op zaterdag 25 september. Een moment om elkaar weer even te treffen na de zomer, belevenissen uit te wisselen en kennis te maken met eventuele nieuwe bewoners. Reserveer de Burendag 2021 alvast in je agenda en laten we er samen een gezellige dag van maken! Beide straten hebben de subsidie van het Oranje Fonds weer aangevraagd om ‘Het Tussendoortje’ een (financiële) boost te geven, wat planten aan te kunnen schaffen en materiaal te kunnen vergoeden. Het programma volgt uiteraard nog op de StraatApps en de raamposters.
Natuurlijk hebben we allemaal kunnen ervaren dat de weersomstandigheden de afgelopen zomer wat wisselvallig waren. Voor ons wellicht wat minder prettig, maar ‘Het Tussendoortje’ heeft het er daardoor beter vanaf gebracht dan de voorgaande zomers. De borders zijn mooi groen gebleven en het gras op de heuvel doet het erg goed. Ook de jasmijnen tegen de XXL-muur hebben zich goed kunnen herstellen na een moeizame winter. En is het je opgevallen dat de zaaistrook een kleine make-over heeft gehad? Daar staan nu wat meer vaste planten, zoals de dropplant (Agastache ‘Blue Fortune’), het mini ijzerhard (Verbena bonariensis ‘Lollipop’) en wat witte en paarse kleine vlinderstruikjes. Op deze manier blijft de zaaistrook gedurende de hele zomer wat aantrekkelijker. Voor deze beplanting is nog een gedeelte van de collecteopbrengst gebruikt.
Graag tot komende zondag en/of de Burendag 2021 op zaterdag 25 september!
Tot de volgende tussendoortjes.           

Het Tussendoor Comité