Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,
Het tussendoren gaat weer beginnen! Op zondag 6 september om 17:00 uur gaan we weer aan de slag. Uiteraard volgens de huidige Corona maatregelen. Wat is er te doen? Dat lees je in het jaardraaiboek bij de maanden augustus en september. Je bent van harte welkom!

Zowel de Blokstraat als de Groenestraat hebben zich weer ingeschreven voor Burendag. Beide straten hebben ook subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds. Voor de Groenestraat is de subsidie al toegekend. Voor de Blokstraat is dat nog eventjes afwachten. Heb je een leuk idee voor een activiteit of wil je meehelpen met de voorbereidingen?, stuur dan even een mailtje. Het programma ontvangen jullie in september op de deurmat en is binnenkort te vinden op de website met als titel Burendag 2020. Houd zaterdag 26 september alvast vrij in je agenda en kom gezellig meedoen!

Helaas hebben we het laatste half jaar steeds meer te maken met hondenpoep op ‘Het Tussendoortje’. Voor de spelende kinderen is dit erg vervelend. Ook voor degenen die op het gras recreëren of de bewoners die het onderhouden. Voor velen zal duidelijk zijn dat het geen hondenuitlaatplek is, maar bij deze wordt dat nogmaals onder de aandacht gebracht.

Is het je al opgevallen dat het bovenop de heuvel weer groen is? Daardoor blijft de grond beter op de heuvel liggen. Het heeft even geduurd en de kinderen moesten even wat geduld hebben, maar het resultaat mag er wezen.

Is het je ook al opgevallen dat de ROVA op 10 juli de tuinstrook langs de zijgevel van Blokstraat 38 heeft aangepast? De strook is smaller gemaakt en er zijn op de parkeerplaatsen drie varkensruggen geplaatst. Het resultaat is nu helemaal naar wens en daar zijn we enorm blij mee! Ook de subsidie van het 4D project en van de gemeente Zwolle zijn binnen. Het plan voor de grote groene zijgevel kan dus verder worden uitgerold. Nieuwsgierig hoe dit verder vorm gaat krijgen? Bekijk dan het plan ‘Vergroenen zijgevel Blokstraat 38’.

In de maanden juni en juli hebben 18 huishoudens in de Blokstraat en Groenestraat een verticale geveltuin aangelegd met in totaal €450 ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds. Bekijk de prachtige en originele resultaten op deze website.

In april hebben een aantal bewoners hun belangstelling getoond voor de Living Pavements, die Team Klimaat Actief! van de gemeente Zwolle beschikbaar had gesteld. Op Groenestraat 44 is de (verticale) geveltuin met deze tegels aangelegd. Kijk voor het resultaat en meer informatie op deze website bij nieuws.

Tot de volgende tussendoortjes in september!

Het Tussendoor Comité