Beste bewoner van de Groenestraat, de Blokstraat of betrokkene,  

Vanwege de geldende maatregelen ten aanzien van het coronavirus gaat ook het tussendoren even niet door. Wellicht is het tussendoren vanaf juni wel weer mogelijk. Tot die tijd zullen in ieder geval de comitéleden ‘Het Tussendoortje’ onderhouden. ‘Het Tussendoortje’ is overigens een uitstekend ‘uitje’ voor bewoners en voor een ‘social distance’ ontmoeting. Er is momenteel genoeg te zien met de vele blauwe druifjes en tulpen.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om een financiële bijdrage te vinden voor de twee ‘verticale geveltuinen’-plannen. De gemeente Zwolle heeft laten weten dat ze achter de plannen staat, omdat zij het verder vergroenen van de straten toejuicht. Het is nog even afwachten wat de uiteindelijke (financiële) bijdrage wordt van de gemeente Zwolle. Deze bijdrage is waarschijnlijk niet voldoende voor beide plannen.Vandaar dat er ook subsidie is aangevraagd bij “Klimaat Actief” van Waterschap Drents Overijsselse Delta en bij de 4D-makelaar van de Provincie Overijssel. Beide aanvragen zijn momenteel in behandeling. Wordt vervolgd…

Op de website is het nieuwsonderwerp verticale geveltuin aangevuld met informatie over verschillende klimconstructies. Neem vooral een kijkje om alvast te kunnen nadenken over een passende klimconstructie voor jouw voorgevel, met name als je meedoet met de aanleg van een verticale geveltuin.

Verder willen we graag inventariseren of er belangstelling is voor Living Pavements (zie bijgevoegde afbeelding en kijk op de website van gewildgroei).

De gemeente heeft een pallet tegels gekocht, zodat belangstellende bewoners gezamenlijk een aantal tegels kunnen kopen. Deze stoeptegels hebben allemaal een opening in het midden met vier verschillende afmetingen. Daarmee kun je leuk wat extra groen aanbrengen langs de voorgevel. Ook kan een klimmer voor een verticale geveltuin vanuit een dergelijke tegel omhoog groeien. Kies in dat geval wel een tegel met een grote opening.

Heb je belangstelling voor deze tegel(s)? Geef het door en reageer dan op deze mail. Geef daarbij aan om welke tegelnummer(s) het gaat en de hoeveelheid.

Sinds kort zitten er stickers op de drie afvalbakken in de Groenestraat. Lees hier meer over bij het nieuwsitem over deze afvalbakken.

Veel sterkte en gezondheid toegewenst de komende tijd. Tot de volgende tussendoortjes in mei!

Met vriendelijke groet,

Het Tussendoor Comité