De 4D-aanpak geeft maatschappelijke, lokale initiatieven in Overijssel een duwtje in de rug. De aanpak is een praktische invulling aan het beleidsterrein Sociale Kwaliteit van de provincie. Stimuland ontwikkelde het concept en verzorgt de uitvoering. Voor meer informatie over 4D en de 4D-makelaars kijk op www.stimuland.nl/4d
Katharine Hone is al sinds 2007 intensief bezig met permacultuur: met de handen in de aarde, in de tuin, als ontwerper van tuin- en sociale projecten en als facilitator van workshops en opleidingen. Zij maakt al vanaf het begin onderdeel uit van ‘Het Tussendoor Comité’ en er is dan ook gretig gebruik gemaakt van haar expertise bij het ontstaan van ‘Het Tussendoortje’ . Verder levert zij een grote bijdrage in het organiseren en uitvoeren van het onderhoud. Neem een kijkje op www.permacultuurzwolle.nl en kijk op de homepagina bij berichten voor leuke nieuwtjes uit de natuur.
Gelukkig had de Provincie Overijssel veel vertrouwen in het projectplan “Duurzaam Groen, Samen Doen” voor de metamorfose van ‘Het Tussendoortje’. Zij hebben het metamorfoseproject voor de helft gesubsidieerd met de subsidieregeling ‘Natuur en Samenleving’ uit 2017. Deze subsidieregeling is al enige tijd geleden afgesloten. Voor informatie over andere subsidieregelingen kan gekeken worden op www.overijssel.nl/loket/subsidies.
Naast de subsidie van de Provincie heeft het Hervormd Weeshuis de metamorfose van ‘Het Tussendoortje’ aanvullend gesusidieerd met een bedrag van € 2.500. Met dit bedrag is de speelplek natuurlijk en duurzaam ingericht met de schommel, de klimboomstam en de heuvel met kruiptunnel. Neem een kijkje op inrichting speelplek het tussendoortje voor ons buurtinitiatief of op www.hervormdweeshuiszwolle.nl voor andere projecten en informatie over het Hervormd Weeshuis.
Landschap Overijssel beschermt, ontwikkelt en beheert het Overijsselse landschap met zijn bijzondere natuur en streekeigen historie met waarde voor mens, plant en dier om in te leven en om het te beleven. Het is een organisatie met deskundige mensen, betaald en onbetaald, die zich met hart en ziel inzetten voor het landschap en anderen aansporen hun verantwoordelijkheid te nemen voor de prachtige natuur en zijn historie. Landschap Overijssel kent een gereedschapsuitleensysteem, maar biedt daarnaast ook praktische cursussen, workshops en interessante lezingen aan om je als vrijwilligersgroep op weg te helpen. En dat hebben ze al gedaan!, door mee te denken over de beplanting en het onderhoud van ‘Het Tussendoortje’. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl en ontdek ook de vele wandelroutes in de buurt van Zwolle.
Het bedrijf Binthout heeft ons buurtinitiatief gesponsord met een natuurlijk houten naambord voor ‘Het Tussendoortje’. Hier zijn ook de insectenkastjes aan opgehangen. Binthout is een prachtig bedrijf die Nederlandse bomen redt van de versnipperaar en handgemaakte designproducten maakt. Dat past natuurlijk helemaal bij de visie van ons over duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.binthout.nl.