Op de zaaistrook is het “stuivertje wisselen” met de bloei van de één- en tweejarige planten. Het koolzaad (Brassica napus) wordt vaak bestempeld als onkruid, maar heeft al vroeg in het voorjaar een opvallende gele bloei. Deze vormt een mooi contrast met de sierui (Allium Gladiator) die nu met grote paarse bollen in bloei staat. Het roze streepzaad (Crepis rubra) stond vorig jaar ook in de zaaistrook en heeft zich helemaal zelfstandig uitgezaaid. Deze laat zich ook her en der zien en steekt af en toe een roze bloem door het hekje. Vorig jaar was het de bedoeling om te kunnen genieten van het vergeet-me-nietje (Myosotis spec), alleen was deze toen amper te vinden. Maar zoals de naam zelf al zegt, laat het zich nu ineens volop zien. Ook staat het lila paarse wilde bijenbrood (Phacelia tanacetifolia) op de zaaistrook in bloei. Een leuk vooruitzicht is dat de bloei van deze plant de hele zomer doorzet en de bijen er dol op zijn. Verder zie je op de zaaistrook en her en der onder de beukenhaag het robertskruid (Geranium robertanium) als leuke aanvulling. Dit is een lage plant die bloeit met donkerroze kleine bloemetjes en dit plantje wordt ook wel het donderbloempje genoemd, omdat het overal kan opduiken. De gewone reigersbek (Erodium cicutariumte) laat zich ook her en der zien, met zijn kleine roze bloemetjes.
In de borders was het zenegroen (Ajuga reptans) na het eerste (extreem droge) jaar bijna verdwenen. Toch is dit een taaie volhouder en steekt hij weer overal de kop op. Dat is heel mooi, maar het opkomend zenegroen kan wel makkelijk verward worden met onkruid. Op sommige plekken is het zenegroen weer zodanig aanwezig, dat het kan pronken met zijn witte bloemetjes. Ook staat nu de ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum) prachtig in bloei met zijn roze bloemen.
Afijn, soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Dus neem daarom gauw een kijkje op ‘Het Tussendoortje’ of hieronder.