Aankomende zaterdag 25 september 2021 is het landelijke Burendag. In heel Zwolle doen er wel 176 straten mee, waarvan 74 in Assendorp! Ook de Blokstraat en Groenestraat doen dit jaar mee met de Burendag en de Groenestraat zelfs voor de vijfde keer. Dit initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts is bedoeld om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Beide straten hadden zich in juni al ingeschreven met de slogans ‘Opleuken Blokstraat’ en ‘Groen, Groener, Groenestraat’. Ook is voor beide straten een financiële bijdrage aangevraagd om de straten verder te vergroenen. Hierbij kun je denken aan het aanvullen van de zaaistrook met nieuwe beplanting, het restaureren van de speelheuvel en het vervangen van de afgestorven beukjes in de beukenhagen. Ook zijn er wat handen nodig om de parkeerplaatsen schoon te maken van onkruid en zwerfvuil. Het zou dan ook fijn zijn als iedereen ervoor wil zorgen dat de straat zoveel mogelijk autovrij is. Laten we met elkaar de handen uit de mouwen steken en er samen een gezellige dag van maken!

Programma Groenestraat/ Blokstraat

 
Tijd Activiteit
De hele dag Staat er voor de kinderen een springkussen met glijbaan op ‘Het Tussendoortje’ aan de Blokstraat kant. Schoentjes uit en springen maar! (wel onder toezicht van papa of mama).
vanaf 14:00 uur Begin van de Burendag met een High Tea. Breng je eigen bakkie thee mee en vul de tafel met lekkernijen aan met jouw “koekje van eigen deeg”.
Onkruid wieden, vegen en zwerfvuil verwijderen op de parkeerplaatsen, in de straat, bij de boomspiegels en voor je eigen huis.
De zaaistrook en beukenhagen aanvullen met nieuw groen. Neem je eigen schepje en handschoenen mee!
vanaf 17:00 uur Afsluiting met een gezellige straatbarbecue! Neem je eigen eten en drinken mee.