In de maanden juni en juli is er in de Blokstraat en Groenestraat hard gewerkt om maar liefst achttien verticale geveltuinen aan te leggen, met €450 ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds. Wat een geweldige bijdrage aan het vergroenen van de straten! Met vindingrijke klimconstructies is een diversiteit aan mooie klimmers tegen de voorgevels aangebracht. Blauwe regens, bosranken, schijnaugurken, enzovoort; ze staan er allemaal. En dat levert nu al mooie plaatjes op, maar zeker in de toekomst.
Alle deelnemers hebben keurig op tijd de bonnen ingeleverd en zij hebben de vergoeding (maximaal €25) inmiddels ontvangen. Bedankt voor jullie deelname en alle leuke reacties. Daaruit bleek ook wel dat het monteren van de klimconstructie soms een lastig klusje was, maar dat het resultaat er mag zijn.
Ben je geïnspireerd geraakt om ook een verticale geveltuin aan te leggen? Kijk dan bij het onderwerp ‘de verticale geveltuin’ en ‘klimconstructie’ voor advies en tips.
Ben je zo geïnspireerd geraakt dat je ook zo’n initiatief wilt opzetten in jouw straat? Kijk dan bij onze documenten en gebruik eventueel het plan ‘verticale geveltuintjes Blokstraat/Groenestraat’ als voorbeeld.