Op 17 december 2017 was er een klusmiddag en zijn de handen flink uit de mouwen gestoken. Als proef is een deel van de bodembedekker Symphoricarpos verwijderd in de Groenestraat. Hierdoor hadden we ontdekt dat de struiken en wortels redelijk gemakkelijk te verwijderen zijn. Dat was een hele geruststelling, aangezien de bewoners deze taak op zich zouden nemen in de metamorfose van ‘Het Tussendoortje’. Verder is een hakselaar uitgeprobeerd. Het was een productieve en leerzame middag.
Op zondag 11 maart 2018 was het zover om de bodembedekker Symphoricarpos helemaal te verwijderen. Met een geweldige grote opkomst is er een aantal uren flink hard gewerkt om deze taaie struiken eruit te krijgen. Direct na deze grote inspanning ging iedereen dan ook voldaan naar huis.

Bij de buurtopkomst van 11 maart werd al duidelijk dat de grond onder de bodembedekkers behoorlijk hoog was. Vooral achter de muurtjes in de Groenestraat, waar jarenlang organisch (tuin)materiaal is gestort. Bij de naastgelegen woningen zorgde deze overhoogte ook voor doorslag door de muren. Vooraf aan het verwijderen van de muurtjes en de nieuwe beplanting, moest het teveel aan grond worden verwijderd. Dat is met een aantal bewoners op zaterdag 17 maart 2018 gebeurd. Dit stond niet gepland, maar het is leuk om te zien dat bewoners die door de straat lopen, spontaan aansluiten.