Halverwege de jaren tachtig zijn er drie bomen in de Groenestraat aangeplant, namelijk de Japanse sierappel of ook wel besappel. De Latijnse naam is Toringo Crab of Malus Toringo ‘Brouwers Beauty’.
Deze bomen hebben een hoge sierwaarde, vanwege de rijkelijke bloei in het voorjaar en kleine oranje/gele besjes in het najaar. Daarnaast is het een drachtboom voor bijen, waardboom (of gastheer) voor vlinders en voedselboom voor vogels.
Het is een opgaande boom met een goed doorgaande harttak. Uiteindelijk zal de kroon waaiervormig worden met iets overhangende takken. Het heeft daardoor wel wat ruimte nodig, maar is zeker geschikt voor aanplant in straten of kleine tuinen. De boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 5 tot 8 meter.
De boom komt oorspronkelijk uit Japan en heeft een aparte bladvorm voor een Malus, namelijk met ingesneden blad. Het blad begint ovaal tot eivormig en ontwikkelt zich in de loop van de zomer tot scherp gezaagd blad. In de herfst verkleurt het blad naar geeloranje.
De bloemen zijn enkelvoudig, lichtroze naar wit en verschijnen in de maanden april of mei. De bloei is rijkelijk en dat geldt dus ook voor de besjes. Deze zijn oranje-geel, hebben een doorsnede van ongeveer 8 tot 10 mm en blijven tot zeker in oktober aan de boom hangen.