Burendag 2021 ging al vroeg van start in de Blokstraat en Groenestraat. Zo rond koffietijd arriveerde het busje met het springkussen en kon het feest beginnen. De hele dag was het letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt voor de kinderen: lekker springen, dansen en gek doen op het springkussen! De kinderen hebben heel wat nieuwe vriendjes en vriendinnetjes -van om de hoek- leren kennen.
Voor de Groenestraat was het dit jaar alweer de vijfde Burendag, en die werd letterlijk in het zonnetje gezet. Met 22 graden deden veel buren mee en koos iedereen zijn/haar eigen momentje om een kijkje te komen nemen, te genieten en een bijdrage te leveren aan de groen activiteiten.
Dit jaar werd wederom de aangevraagde financiële bijdrage van het Oranje Fonds toegekend. Daarmee konden er wat nuttige groenprojectjes worden gefinancierd. In de weken vooraf aan de Burendag was het Tussendoor Comité al druk bezig geweest met het ophogen van de speelheuvel en het aanbrengen van nieuwe grasmatten. Op de dag zelf zijn er zo’n 25 beukhagen vervangen. Ook zijn er in de zaaistrook vier roze dropplanten (Agastache mexicana ‘Red Fortune’), vier kogeldistels (Echinops ritro ‘Veitch’s Blue’), vier grote kaasjeskruid (Malva sylvestris ‘Dema’ (Marina)) en 33 sierui bloembollen (Allium ‘Mount Everest’, schubertii, ‘Globemaster’ en ‘Summer Drummer’) geplant. Dus dat wordt ook nog genieten in het voorjaar.
Met de zelfgebakken High Tea lekkernijen, de vrolijke boel op de speelkussen en het nazomer zonnetje werd het een gezellige dag. De dag werd afgesloten met een BBQ in beide straten.