Op zaterdag 28 september deden zowel de Groenestraat als de Blokstraat mee met de landelijke Burendag. Het weer was ook dit jaar fantastisch … voor de plantjes. Het begint erop je lijken dat de weergoden tijdens Burendag graag zien dat we met zijn allen gezellig onder een boom staan te schuilen voor de regen of bij elkaar in huis komen onder het motto gluren bij de buren, met een heerlijk koekje van eigen deeg. Tussen de buien door was het gelukkig droog en konden de borders en zaaistrook worden aangevuld met nieuwe planten. Met de financiĆ«le bijdragen die beide straten van het Oranjefonds hadden ontvangen, waren namelijk allemaal planten en bloembollen gekocht voor ‘Het Tussendoortje’.
Langs de randen in de borders van de Groenestraat is kleine wilde kruiptijm en kruiprozemarijn uitgeplant. In de borders van de Blokstraat is de kruiprozemarijn nu ook te vinden naast wat kleine hortensia’s, nieskruid of kerstroos en bitterkruid. De zaaistrook is aangevuld met wat vaste bloeiende planten zoals de zonnehoed, de margriet, duizendblad, de wilde anjer en een vlinderstruik. 

De bloembollen zijn nog niet de grond ingegaan, maar hopelijk gaat dat volgende week zondag nog lukken tijdens het tussendoren. In de Blokstraat werd verder nog de hand gelegd aan wat boomspiegel tuintjes. Dat wordt vast weer genieten komend voorjaar!