Zaterdagmiddag 6 maart reed er een grote auto met paardentrailer de Groenestraat in. Tot dusver niks bijzonders in deze wijk met studenten, waar regelmatig van kamer wordt gewisseld en de huisraad naar elders wordt verhuisd. Alleen ditmaal trok de trailer toch iets meer bekijks. In plaats van de dampende geuren van de laatst vervoerde hengst, ontvouwde de trailer zich in een mum van tijd tot een ware foodtruck. Berend’s Bar had arrived.
De bewoners die nog druk aan het tussendoren waren, hielpen Berend met zijn sous chef de verbouwde Engelse paardentrailer uit 1974 op de parkeerplaats te installeren en de stroom aan te sluiten. Alles onder het toeziend oog van host Maud, die dit voor de Groenestraat en Blokstraat had georganiseerd.
Onlangs had zij de bewoners geïnformeerd in de StraatApp over het LOCKDOWN-diner. Via een site konden wij ons inschrijven om Berend’s specialiteit, een Indisch Bordje, af te halen. Wie zich wilde inschrijven merkte al snel dat de enthousiaste reacties op de App een voorbode waren voor de animo. Na één dag waren de meeste afhaalmomenten al bezet en kon je zien met wie je gezellig op 1,5 meter afstand in de rij zou komen te staan. En terwijl het begon te schemeren kwamen de eerste bewoners hun bestelling afhalen. Eerlijk gezegd geeft dat best wel een saamhorig gevoel; allemaal hetzelfde tasje, hetzelfde soepje en hetzelfde hoofdgerecht. De reacties waren heel positief en ook Berend vond het een toplocatie. Maud, bedankt voor dit leuke initiatief. Dat smaakt naar meer :-)